top of page
  • Foto del escritorJocs Ambulants

NOVETAT JOCS AMBULANTS!!!


NOVETAT!!! ANAMORFOSI HOLBEIN Presentem nova anamorfosi a partir dels quadres del pintor alemany Hans Holbein el Jove, 1497. Un dels primers pintors del renaixement que va dibuixar una anamorfosi, el famós “Els Ambaixadors”, un crani deformat al mig del quadre que només podem veure correctament en el reflex d’una cullera o a través d’un mirall corbat. Hem fet un homenatge a aquest pintor amb una interpretació lliure de la seva pintura barrejant dos dels seus retrats: “Retrat d’una dama amb un esquirol i un estornell” i “Retrat de Simon George de Cornwall”. L’anamorfosi és la deformació d’una imatge mitjançant un procediment òptic. En mirar és necessari fer-ho a través d’un mirall corbat o des d’una perspectiva adequada per eliminar la seva distorsió. Va ser utilitzat per pintors i dibuixants del Renaixement. És dins d’un dibuix de Leonardo da Vinci on trobem la primera anamorfosi coneguda. En el segle XX va formar part de la tècnica cinematogràfica amb el CinemaScope, creat per l’astrònom i inventor Henri Chrétien en 1926 amb el nom d’Anamorphoscope. Aquest sistema capta i projecta les imatges mitjançant lents anamòrfiques instal·lades a la càmera i al projector per augmentar la llargada de la pantalla. Actualment existeixen programes informàtics que realitzen anamorfosis.

bottom of page