top of page
  • Foto del escritorJocs Ambulants

NOVETAT JOCS AMBULANTS!!!


EL CINEMA A LA PREHISTÒRIA! Reproducció gegant d'un petit disc perforat, fet d'os i realitzat per un artesà fa uns 12.000 anys. Va ser trobat el 1868 a una de les coves de Laugerie-Basse, a França, però no va ser fins a 2008 que l'artista i il·lustrador de la prehistòria Florent Rivère, va suggerir que es tractava d'un mecanisme que recrea el moviment. Similar al taumàtrop, es diferencia d'aquest que en comptes de fondre dues imatges en una, reprodueix dues fases d'un mateix moviment. Per altra banda, el prehistoriador francès Marc Azéma, després d'endinsar-se en diferents coves com Lascaux, Altamira i moltíssimes més, va observar que els animals pintats a la roca, com bisons, cavalls o lleons tenien diversos caps i més potes del normal. El que en un principi s'havia cregut que eren obres inacabades dels artistes de finals del paleolític (fa uns 12.000 anys), Marc Azéma ha suggerit que potser els autors van voler transmetre una sensació de moviment. Per corroborar la seva teoria va mostrar com la llum d'una torxa, en moure's endavant i enrere, dóna l'efecte que els animals estan galopant.

Seria aquest l'inici del cinema?


bottom of page