top of page

COL·LECCIÓ EXCLUSIVA DE FOTOGRAFIES 3D I VISTES ESTEREOSCÒPIQUES REALITZADES A ARTISTES DEL BAIX MONTSENY DURANT ELS CICLES CREATIUS DE L’ASSOCIACIÓ LA TAULA DE CULTURA.

Fotos durant l’exposició “La Mirada 3D de Zinematik” a les Escoles Velles de Sant Esteve de Palautordera.
Vistes estereoscòpiques i anàglifs 3D, junt amb autèntics visors del s.XIX protegits per vitrines.

El nostre projecte tracta de retratar l’activitat dels actors que mantenen viva la identitat i la vida cultural del Baix Montseny posant en relleu la seva apreciada labor i afegint-la a la memòria col·lectiva.

 

Per a dur a terme aquesta tasca hem fet servir la tècnica de la fotografia estereoscòpica que ofereix una experiència sensorial única al públic. Basada en la visió binocular, l’estereoscòpia és capaç de crear la il·lusió de profunditat en una imatge. Aquest invent es remunta a la primera meitat del segle XIX.En aquesta exposició es podran veure dos tipus d’imatges 3D: per una banda, l’anàglif (cal l’ús d’ulleres de lents bicolors amb filtres de color cian i vermell per a poder visualitzar-ne l’efecte tridimensional) i, per una altra, les vistes estereoscòpiques que es visualitzen mitjançant un visor 3D dotat de lents prismàtiques.Com a membres de Zinematik estem molt interessades en el complex món de la imatge i la seva història i, sovint, ens qüestionem el seu rol dins la societat. Les xarxes socials fan ressò de les iniciatives territorials i culturals a base d’imatges instantànies o “stories” que escrolegem sense gairebé mirar. Aquestes representacions efímeres cauen en l’oblit.En oposició a una fotografia impulsiva, com poden ser les selfies, hem escollit aquesta antiga tècnica de fotografia 3D amb la intenció de detenir el temps i oferir una experiència visual tangible i duradora.El procés d’aquest projecte, encara en curs, ha sigut molt enriquidor tant per l’aspecte humà com pel tècnic. Agraïm sincerament la col·laboració de tots els participants i la confiança dipositada en nosaltres per part de La Taula de Cultura que ha fet possible aquesta mostra.

logo-Zinematik-gris.jpg
bottom of page