top of page

ANAMORFOSI HOLBEIN eL JOVE

anamorfosi-holbein-bis.png

Anamorfosi a partir dels quadres del pintor alemany
Hans Holbein el Jove (1497-1543).

Un dels primers pintors del Renaixement que va dibuixar una anamorfosi, en el famós quadre “Els Ambaixadors”, on apareix un crani deformat al mig de la imatge que només podem veure correctament des del costat dret i de molt a prop. Hem fet un homenatge a aquest pintor amb una interpretació lliure de les seves obres barrejant dos dels seus retrats: “Retrat d’una dama amb un esquirol i un estornell” i “Retrat de Simon George de Cornwall”.

L’anamorfosi és la deformació d’una imatge mitjançant un procediment òptic. Per observar-la és necessari fer-ho a través d’un mirall corbat o des d’una perspectiva adequada per eliminar la seva distorsió. És dins
d’un dibuix de Leonardo da Vinci (segle XV-XVI) on
trobem la primera anamorfosi coneguda. Al segle XX va
formar part de la tècnica cinematogràfica amb el CinemaScope, creat per l’astrònom i inventor Henri Chrétien el 1926 amb el nom d’ Anamorphoscope. Aquest sistema capta i projecta les imatges mitjançant lents anamòrfiques instal·lades a la càmera i al projector per augmentar l'amplada de la pantalla. Actualment existeixen programes informàtics que realitzen anamorfosi.
 

bottom of page